dissabte, 4 de gener del 2020

El format de sempre, però amb una mica més d'experiència: 2020

Més arrugues, però més experiència. Aquest curs no he tengut l'oportunitat de seure a escriure, donada la casuística del nou institut i el terratrèmol emocional al que m'he vist abocada.
Però he tengut l'ocasió de veure una sèrie que m'ha meravellat, MERLÍ; emesa a TV3, disponible a Netflix, i que enceta la 4ª temporada (que no he vist, tot i que només s'ha emès un capítol, sembla ser).
He consultat amb el gran filòsof, periodista i docent Miquel Àngel Ballester si el nivell filosòfic de la sèrie estava ben aconseguit. Of course. Tv3 poques vegades fa males sèries.
M'he deixat emportar per la profunditat de tots els personatges, les seves virtuds i els seus vicis, i la veritat, que en un futur, m'agradaria ser com Merlí. Un professor observador, intel·ligent, amb una capacitat didàctica important, amb molts coneixements i amb un sentit docent fonamental. El seu objectiu és formar persones joves amb esperit crític i amb ganes de veure el món des d'un punt de vista diferent dels poders fàctics.

No faré aquí cap resum de la sèrie, ni cap descripció dels personatges. Només és una convidada a deixar-vos captivar per ella. Si reflexionau sobre els personatges, veureu que responen a arquetips que sovint ens topam dins una aula. Potser sou vosaltres un Joan, un Marc, una Tània o un Ivan.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada