diumenge, 1 de maig del 2011

MAIG TECER D'ESO: tècniques aquoses!

TÈCNIQUES AQUOSES

Dins dels procediments pictòrics aquestes setmanes ens centrarem en les tècniques aquoses, que són aquelles que empren l'aigua com a dissolvent. A classe treballarem l'aquarel·la.La principal característica de l'aquarel·la és la seva lluminositat i transparència, que ens permetrà treballar per capes transparents o veladures.
La podem trobar en pastilles, en tub o líquida (en aquest darrer estat els tons solen ser més cridaners i estridents). 

També existeixen els llapis aquarel·lables,que fem servir com un llapis convencional però que al passar-hi aigua per damunt el traç es desfà i es crea una taca.
El suport ideal per a l'aquarel·la és el "paper d'aquarel·la". És un paper de gramatge alt, porós, que té un poder d'absorció de l'aigua elevat.El podem trobar en gra fi, gra mig o gra gruixat segons el que volguem expressar.
La podem emprar per fer aigüades (banyant el paper prèviament i deixant que la tinta s'escampi donant lloc a grans taques de formes capritxoses) o a pinzell sec (usant-la com si fós un tremp, banyant el pinzell només una micona).
El blanc d'aquarel·la no el farem servir, sinó que emprarem el blanc del paper com a màxima llum dels nostres treballs. Farem feina per capes, deixant  eixugar cada una d'elles per a que no es mesclin els colors i sempre poguem veure el treball anterior. Començarem posant els colors més clars i superposant colors més obscurs. El negre el deixarem pel final del treball.
L'aquarel·la també s'empra molt com a tècnica mixta. Fa bona parella amb el llapis de grafit i les ceres.

VISITA LA WEB D'AIDA GARCIA CORRALES!
És una artista jove, actual i les seves obres són molt expressives. Fa molta feina amb aquarel·la, no te la perdis i pren nota!
Observa aquests treballs realitzats amb aquarel·la, són preciosos!. Ara et toca a tu!
Totes les imatges pertanyen als seus autors i s'han estret del cercador d'imatges google.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada