dimarts, 17 de maig del 2011

TÈCNIQUES GREIXOSES: CERES I PINTURA A L'OLI (entre d'altres)

A classe has vist i experimentat amb les característiques d'aquests materials; començant per la cera.
Respecte a la pintura a l'oli, m'agradaria mostrar-te 3 estils molt diferents, de 3 autors en diferents moments de la Història, cadascun amb les seves peculiaritats, la seva cultura i el seu bagatge personal. Ells són: SANDRO BOTICELLI (quatroccento italià, Renaixement florentí, primer moment d'esplendor, predomini de la línia sobre la taca); GUSTAV KLIMT(Secessió Vienesa o Modernisme a Viena, un home enamorat de l'ornament orgànic i el cos humà); i VINCENT VAN GOGH (postimpressionista "inclassificable" universalment conegut per la seva excentricitat, fou un artista pobre fins el darrer moment, en què el seu torment i la seva mal·laltia el varen dur a llevar-se la vida). Cerca un poc de la seva vida, de l'estil amb el que pintaren, dels seus mestres, i deixa't captivar pels colors de les seves teles, les pinzellades, tan diferents i tan vàlides, el missatge amagat, (des de l'estètica fins a la cruel realitat, passant per la mitologia clàssica) però sobretot per l'emoció de contemplar el seu ART.
1. Què et suggereix? 
.ATREVEIX-TE, DEIXA UN COMENTARI LLIURE DE PREJUDICIS ESCRITS O LLEGITS!
2. Relaciona el nom del quadre amb el seu autor, però primer, cerca imatges  que et puguin ajudar a resoldre la incògnita!Segur que hi ha una mica de trampa en tot això...què podria ser?
Quadres: "Camp de blat amb corbs";"La nit estrellada" detall de "El neixament de Venus". Detall de "les edads de la dona".



I finalment deixa't dur per la pel·lícula "Dreams", els set somnis d'Akira Kurosawa, considerat el millor director de cinema clàssic japonès. Al seu somni es troba amb monsieur Van Gogh...NO ÉS FANTÀSTIC?Fins i tot els somnis més increibles es poden fer realitat...(d'això se n'encarrega el cinema)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada