dijous, 13 de març del 2014

LA GENERACIÓ GRIS (Diario de Mallorca, cartas al director. 13-3-2014)

fotografia de pinterest.com

LA GENERACIÓ GRIS


Seran un maó més al mur . Una ovella més al ramat . Amb escàs poder per a canviar el món , amb la ment grisa.
Els hi mancarà la paleta de colors sencera per a pintar les ciutats , el cel i la mar. Seran mentalment zombis. Monocromàtics. Sense ritme ni melodia, amb escasses dots interpretatives.
Una generació gris. Tenen els dies comptats .

 A partir de setembre , s' implanta la LOMCE a 1r, 3r i 5è de primària a les escoles espanyoles. I si així es decideix, un nin o una nina podrà viure tota l'etapa d'educació primària sense haver cursat educació artística. Al seu lloc, estudiaran una segona llengua estrangera. I no és casualitat . És el fruit d'un  estudi maquiavèl·lic  que crearà persones amb escàs potencial creatiu. Per què?. Perquè CREAR és tenir la POSSIBILITAT de canviar el món. De fer arribar a moltes persones un punt de vista alternatiu . De ser lliure per elaborar l'opinió pròpia i la crítica del judici .Què tenen a dir d'aquesta aberració " educativa " aquelles persones que tenen l'art  com a mitjà de vida , o , senzillament , qualsevol persona coherent?.
Jo ho tenc clar . NO . NO. I NO . Em neg a tolerar la inhabilitació de la creativitat per a nins i adolescents .Perquè ells , en la seva etapa més important, fràgil i convulsa necessiten les eines necessàries per a expressar-se. A partir d' eso , només si la trien com assignatura desenvoluparan tot el seu potencial. Que passarà quan no tenguin mitjans per expressar les seves idees , emocions?. Com contaran les seves inquietuds, les seves històries?. ¿ Sabran apreciar i cuidar el seu patrimoni cultural?.  Com distingiran una peça clàssica d'un regaetton? I quan vagin de viatge ...com podran valorar una plaça ,un edifici , un museu, una galeria...?.
 Sent vergonya i pena .
fotografia de pinterest.com
Faig una crida a la cooperació i difusió d'aquesta ingrata notícia .

Perquè l'Art i la creativitat són  fonamentals per al desenvolupament de l'ésser humà, a més de ser una necessitat vital que es remunta a la Prehistòria. I ara es qüestionen les coves d'Altamira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada